Nie wiem czy to ten temat, ale chyba tak, więc mam kilka uwag, co do strony. Chodzi mi między innymi o takie rzeczy, jak mecze, które są dopiero po 2-3 dniach aktualizowane, a co za tym idzie tabela i statystyki też. Kolejny fakt, to GP, które odbyło się już ponad tydzień temu, a nadal widnieje klasyfikacja generalna z sezonu 14'. Następne to jeśli wejdzie się w pełny terminarz sezonu, to jest jeszcze stary na sezon 14'. Ten skrypt z listą serwerów też chyba coś nie trybi, bo mimo, że stoją serwery na masterze, to nie wyświetla ich tam. I ostatni już chyba najważniejszy fakt, to taki, że nie ma aktualnego moda na sezon 15' w zakładce "Download". Owszem, jest widoczne na stronie głównej, ale jest go brak w tej górnej zakładce "Download". Zapewne dla nas wszystkich tu jest to widoczne, ale piszę to głównie z myślą oczywiście o nowych graczach, którzy nie wiedzą, że aktualnie jest sezon 15' i pobiorą ten mod na 14'.
To chyba na tyle. Dzięki za uwagę.
Jeśli chodzi o aktualizację klasyfikacji generalnej GP, to zrobiłem to dzień po GP w panelu, jednak musimy czekać na Valusia aż poprzedni sezon podmieni z obecnym, czego ja nie jestem w stanie technicznie zrobić.
Co do aktualizacji tabel to rozmawiałem z Valusem i nie jest to aktualizowane z automatu ze względów bezpieczeństwa i weryfikacji, jednak myślę, że można to zrobić na zasadzie auto aktualizacji a później ewentualnie zmienić bo to nie jest taki duży problem.
Co do table itd to po to jest rada, że można byłoby im to dać w panelu, żeby mogli zmienić sezon to nie jest taki duży problem.
Oferowałem już Valusowi pomoc w edycji skrytpu stronki.
No to skoro Valus nie ma czasu, żeby się w to bawić, to nie może wyznaczyć sobie jakiejś tam osoby, która chociaż by aktualizowała tą tabelę, statystyki na bieżąco? Bo reszta to jest akurat jednorazowa robota, żeby to pozmieniać, ale jak wiadomo, tabela/statystyki są na bieżąco do zmiany, więc chyba nie problem byłoby dodać jednego czy nawet wyznaczyć kogoś z obecnej rady do tego zadania, aby aktualizował.
Valus zrób coś dla poprawy tego i daj szansę wykazania się komuś innemu, który ma czas na aktualizowanie tych duperelek.
Nie wiem czy to ten temat, ale chyba tak, więc mam kilka uwag, co do strony. Chodzi mi między innymi o takie rzeczy, jak mecze, które są dopiero po 2-3 dniach aktualizowane, a co za tym idzie tabela i statystyki też. Kolejny fakt, to GP, które odbyło się już ponad tydzień temu, a nadal widnieje klasyfikacja generalna z sezonu 14'. Następne to jeśli wejdzie się w pełny terminarz sezonu, to jest jeszcze stary na sezon 14'. Ten skrypt z listą serwerów też chyba coś nie trybi, bo mimo, że stoją serwery na masterze, to nie wyświetla ich tam. I ostatni już chyba najważniejszy fakt, to taki, że nie ma aktualnego moda na sezon 15' w zakładce Download. Owszem, jest widoczne na stronie głównej, ale jest go brak w tej górnej zakładce Download. Zapewne dla nas wszystkich tu jest to widoczne, ale piszę to głównie z myślą oczywiście o nowych graczach, którzy nie wiedzą, że aktualnie jest sezon 15' i pobiorą ten mod na 14'.
To chyba na tyle. Dzięki za uwagę.
Do aktualizacji tabel i statystyk zostało zwerbowane wsparcie. Myślę że częstotliwość będzie zadowalająca.
Klasyfikacja GP została przełączona na bieżący sezon.
Terminarz zaktualizowany.
Podstrona "Download" zaktualizowana.
Z listą serwerów jest trochę większy problem, ale rozpracuję to.
Dziękuję za wyszczególnienie wszystkich tych niedociągnięć, proszę o więcej (jeśli coś wam przeszkadza, was drażni).
Ostatnio zmieniony przez Valus 2014-11-04, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Valus, a mógłbyś przywrócić newsy ??
Nie mówię, żeby to było ze wszystkich fanpage'ów na FB, ale tego naszego oficjalnego.
Szczerze to te filmiki z YT brzydko wyglądają a newsy z oficjalnego profilu stspl.eu, na pewno ładniej to będzie wyglądać a i każdy będzie na bieżąco
DaDi
Wychowanek klubu: Dangerously Fast Bees
Debiut w lidze: 08 Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 03 Lip 2010 Posty: 1263 Skąd: Grudziądz
Jak ktoś ma dostęp do serwera STSa niech wrzuci spakowane logo, żeby nie zginęło. Jest tam plik z wektorem i obrazkiem(*.svg + *.png). Logo zrobił Rahim i ja naniosłem kilka poprawek
Z kronikarskiego obowiązku, zauwazyłem że Play-Offy są liczone do średniej zawodników jednak mecz o baraż w I lidze już nie jest liczony.
Można by to skorygować.