Speedway Turbo Sliders - Polskie Forum Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
STS a Windows 8
Autor Wiadomość
litman 

Wiek: 31
Dołączył: 21 Cze 2011
Posty: 2
Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2013-06-21, 00:06   STS a Windows 8

Proszę o pomoc, mam nowy komputer, windows 8 i nie działa mi sts. Po włączeniu wyskakuje mi takie coś


Ktoś ma pomysł jak to rozwiązac? Ustawianie trybów zgodności nie pomoga. Przeinstalowanie też nie. Z góry dzięki
 
 
Kaka 


Wiek: 31
Dołączyła: 08 Lip 2008
Posty: 3118
Skąd: Wrocław/Częstochowa
Wysłany: 2013-06-21, 00:09   

Pokombinuj z rozdzielczością gry i sterownikami karty graficznej.


PS. Win 8 to nie system ;/ To jest czyste zło.
_________________

 
 
Gabriell 


Wychowanek klubu: ŻKS Ostrovia Ostrów
Debiut w lidze: 12
Wiek: 28
Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 341
Skąd: Ostrów Wlkp.
Wysłany: 2013-06-21, 00:38   

Tak jak kolega wyzej pisal, sprobuj zaktualizowac sterowniki karty. Ja tez mam osemke i nie narzekam, STS chodzi bez zarzutu :)
_________________
'13 - SH2 - 1,822 (II liga)
'14 - SLT - 2,165 (II liga)
'15 - SLT - 2,243 (I liga)
'16 - SLT - 2,109 (I liga)
 
 
Skrzypek 

Wychowanek klubu: WTS Sparta Wrocław
Debiut w lidze: 00
Wiek: 40
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 3795
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-06-21, 07:21   

Kaka na ssd nie zdążam monitora włączyć a system już załadowany
 
 
DaVe 


Wychowanek klubu: KM Ostrów ;)
Debiut w lidze: 03
Wiek: 39
Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 1285
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-06-21, 10:55   

Litman ja miałem podobne błędy. U mnie pomogła instalacja starszego sterownika od grafy.
_________________
\o/
 
 
Kaka 


Wiek: 31
Dołączyła: 08 Lip 2008
Posty: 3118
Skąd: Wrocław/Częstochowa
Wysłany: 2013-06-21, 11:15   

@Skrzyp

W szybkości ładowania nawet z SSD to pierwszy lepszy system linuxowy i tak byłby pewnie szybszy. Pod Windowsa wystarczy zainstalować jakieś poważniejsze oprogramowanie do programowania czy podobnych rzeczy i system po 2 miesiącach jest do wymiany :D

Do użytku podstawowego i codziennego może Windows jest niezły, ale nic więcej :D

Co do 8 ostatnio w pracy musiała mi tłumaczka pomagać, bo nie wiedziałem gdzie u niej może być 'Panel sterowania' ;/
_________________

 
 
litman 

Wiek: 31
Dołączył: 21 Cze 2011
Posty: 2
Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2013-06-21, 13:30   

zainstalowałem nawet sterowniki do XP, nadal nie pomogło :(
 
 
malyjojo 


Wychowanek klubu: The Black Riders
Debiut w lidze: 02
Wiek: 30
Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 110
Skąd: Świebodzin
Wysłany: 2013-06-22, 12:46   

Wejdź we właściwości skrótu STS'a i wejdź w zgodność i ustaw na Windows XP. Miałem podobny problem tylko z innym programem i mi pomogło. Tylko ja to robiłem na siódemce na ósemce nie wiem jak tam jest :D
_________________
Pamiętaj nie ważne co mówią statystyki i co mówią eksperci, lub co powiedzieli komentatorzy
W trakcie trwania meczu wszystko może się wydarzyć
Nie zdziw się jeśli ktoś zdecyduje się zmienić scenariusz i wyprzedzi krzyczącego mistrza
I wtedy nagle jak to mówi stare powiedzenie krzyknie: "PANOWIE WYGRALIŚMY" !
 
 
WrobelKSUL 

Wychowanek klubu: Polska Husaria
Debiut w lidze: 13
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 887
Skąd: Leszno
Wysłany: 2013-07-13, 23:49   

Gra działa na win7? Bo mam podobny problem i odpalam na starym lapku z XP.
_________________
1.3.1.2
 
 
Kaczy 


Wychowanek klubu: HO
Debiut w lidze: 01
Wiek: 26
Dołączyła: 14 Gru 2008
Posty: 1376
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-07-13, 23:52   

Działa bez problemów XD
 
 
WrobelKSUL 

Wychowanek klubu: Polska Husaria
Debiut w lidze: 13
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 887
Skąd: Leszno
Wysłany: 2013-07-14, 11:25   

Ale otwierasz w zgodności z czymś czy jak masz ustawione?
_________________
1.3.1.2
 
 
surrOund 


Wychowanek klubu: YL
Debiut w lidze: 08
Wiek: 35
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 235
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-07-14, 17:34   

Litman, nie instaluj pod 8 sterowników pod XP, bo to nie to jądro systemu i działać na 100 % nie będzie. Piszesz, że masz nowy komputer. Czy jest to komputer stacjonarny czy laptop? Jeśli laptop to musisz wiedzieć, że w czasach obecnych do laptopów pakują 2 karty graficzne: 1. Na chipsecie intela i 2 na chipsecie AMD lub NVidii i one pracują jak akcelerator 3D. Do poprawnego działania takich kart graficznych niezbędne jest zainstalowanie sterownika do chipsetu intelowskiego po to, aby móc korzystać z akceleratora. Więc w skrócie jeśli masz laptop to najpierw pobierasz i instalujesz sterowniki do karty Intela, a potem (w zależności od tego czy masz drugą kartę grafiki AMD lub NVidii) sterownik właściwy. Jeśli zaś kupiłes komputer stacjonarny to obowiązkowo po jego kupnie polecam zrobić formata i zainstalować system na sucho tak żebyś wiedział co konkretnie jest zainstalowane. Ponadto w przypadku komputera stacjonarnego pierwszy sterownik, który powinieneś zainstalować to sterownik płyty głównej. Dlaczego? Ano dlatego, że wtedy każdy podzespół, który się na niej znajduje zostanie wykryty prawidłowo przez system i będzie pracował poprawnie. Po takich zabiegach nie ma opcji, żeby cokolwiek Ci nie działało.

PS. KaKa. Linux RLZ ;d
_________________

 
 
Kaczy 


Wychowanek klubu: HO
Debiut w lidze: 01
Wiek: 26
Dołączyła: 14 Gru 2008
Posty: 1376
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-07-14, 20:06   

WróbelKSUL napisał/a
Ale otwierasz w zgodności z czymś czy jak masz ustawione?


U mnie STS śmigał od razu dobrze, nie umiałem bawić się w żadne tryby zgodności, ale popróbuj się z tym pobawić :)
 
 
Crk 

Wiek: 35
Dołączył: 11 Wrz 2012
Posty: 17
Skąd: Opole
Wysłany: 2014-02-21, 00:20   

Crk-mam problem mam win 7 i nie wlancza mi sie gra odpowiednio,obraz dzieli sie na 2 prosze o pomoc
_________________
Pietnicki
 
 
Piechu


Wiek: 29
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 753
Skąd: Gniezno
Wysłany: 2014-09-11, 11:22   

Miałem podobnie instalacja sterowników od karty pomogła, teraz mam innym problem w menu miga mi taki czarny pasek, i troszke sie tnie podczas jazdy ? jakies pomysły lub link do starej wersji TS ?
_________________

 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-09-11, 15:58   

Link do starej wersji TS'a - http://chomikuj.pl/wac92/STS
Polecam i zapraszam, Patryk W.
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
Przeczko 

Wiek: 36
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 19
Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-12-27, 16:15   

Mam pytanie, gdy minimalizuję grę już nie moge do niej wrocic. Macie moze jakis pomysl jak to rozwiazac?
 
 
zdzicholud 

Wychowanek klubu: Mechaniczna Pomarańcza
Debiut w lidze: 14
Wiek: 43
Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 174
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2014-12-27, 16:25   

Większość tak ma, nie wiem czemu. Ja tez mam win 8.1 i u mnie jest Oki
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-12-27, 17:45   

Problem karty graficznej. Należy grę włączać przez dedykowaną kartę, domyślnie jest zintegrowana.
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
MadziaŁ 

Wiek: 28
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 115
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-01-27, 16:11   

Siema, ja mam taki problem, że jak zminimalizuje stsa to nie mogę potem do niego powrócić i muszę włączać go na nowo, pomoże ktoś ? :)
 
 
Walec 


Wychowanek klubu: Ghost Riders
Debiut w lidze: 11
Wiek: 29
Dołączył: 05 Paź 2012
Posty: 293
Skąd: Leszno
Wysłany: 2015-01-27, 16:39   

Zmien ustawienia grafiki w grze z OpenGL na Direct Draw albo SDL .
_________________
11- GR
12/13- SZS
14/15- WFT
16/17- BW
18/19/22- WFT
 
 
MadziaŁ 

Wiek: 28
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 115
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-01-27, 17:22   

Dzięki, zmieniłem na SDL i śmiga elegancko :D
 
 
Przeczko 

Wiek: 36
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 19
Skąd: Toruń
Wysłany: 2015-02-10, 20:12   

dzięki Walec:) działa!!
 
 
RaFi 

Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 75
Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-02-12, 17:57   

Witam. Przed chwilą zainstalowałem stsa na windowsie 8.1. Próbowałem bawić się rozdzielczością ale dalej tak to wygląda : http://pokazywarka.pl/wgdi41/
 
 
zdzicholud 

Wychowanek klubu: Mechaniczna Pomarańcza
Debiut w lidze: 14
Wiek: 43
Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 174
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-02-14, 12:26   

Rafi spróbuj kartą graficzną, ja mam 8.1 na dwóch lapkach i na obu jest oki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandred created by spleen modified v0.4 by warna