1. Nick i drużyna składającego: Eric, OR
2. Dotyczy zawodów: 6 kolejka Ekstraligi WFT2-OR
3. Nastąpiło naruszenie artykułu/ów Regulaminu nr: Art. 12, pkt 1
Sędzia Główny zarządza powtórkę biegu w pełnym składzie, gdy:
W wyniku Teleportu jeden lub większa liczba zawodników wpadnie w trawę lub w bandę na
pierwszym łuku.
Art. 1 Pkt 2
Ilekroć w niniejszym Regulaminie jest mowa o:
"Teleporcie" - należy przez to rozumieć odbicie się od siebie dwóch lub większej ilości
zawodników, w wyniku którego którykolwiek z nich traci chwilowo kontrolę nad motorem.
4. Stan faktyczny (okoliczności, dowody, argumentacja):
Bieg 8 w naszej ocenie zostal nieslusznie powtorzony. Uwazamy, ze ppysio nie wpadl w trawe na 1 luku w wyniku tp i pierwsze podejscie powinno zostac zaliczone. Powtorka pierwszego podejscia: https://megawrzuta.pl/8lvtkjbl
5.W związku z naruszeniem Regulaminu wnoszę o:
Weryfikację biegu nr 8 z 4:2 na pierwotne 2:4 (Marecki 3, spec 2, Beza 1, ppysio w) oraz całego wyniku z 39:50 na 37:52
Chyba musicie się bać rewanżu na własnym torze z ostatnią drużyną w tabeli skoro potrzebujecie jeszcze dwóch punktów, miło że nas tak doceniacie.
Według mnie sędzia podjął słuszną decyzję o powtórce wyścigu, Beza po starcie mocno zjeżdża do lewej i powoduje tp na Mareckim który z kolei wpada na mnie i powoduje delikatne tp które przy "łokciach" i miejscu zdarzenia zdecydowanie utrudnia jakąkolwiek reakcję z mojej strony. Po śladach motocykli można zauważyć moment tp na moim torze jazdy.
Regulamin w tej kwestii jest dość ogólny i pozostawia duże pole do interpretacji, można by te przepisy doprecyzować.
_________________ 3 miejsce w IMP 30
4 miejsce w GP 19
DMP z TSCR w sezonie 18
Srebro MPPK w sezonie 20
ppysio spoko tam, dla nas to tylko walka o srednia, a dla Ciebie pewnie o ewentualnego rajdera meczu czyli tak troche sztuka dla sztuki, ale najlepiej po prostu niech eksperci ocenia, bo fajnie jakby wynik byl poprawny jesli istnieja jakies watpliwosci