Speedway Turbo Sliders - Polskie Forum Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
STS na macOS
Autor Wiadomość
SonOfAmity 

Dołączył: 31 Maj 2018
Posty: 3
Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-05-31, 16:12   STS na macOS

Cześć,

Czy ktoś się orientuje czy jest możliwość odpalenia jakoś STSa na Macbooku? Bo samo Turbo Sliders ściągnąłem w wersji na macOS, ale moda STSa nie wiem jak zainstalować... ;/ Liczę na Wasze wsparcie!
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-06-01, 20:21   

cześć.
wiem, że kiedyś była taka możliwość. Poszukam i się odezwę ;)

Bo tak na szybko mogę podesłać - http://sts-pl.eu/forum/viewtopic.php?t=4424. Wine jest podobno też na Mac OS
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
SonOfAmity 

Dołączył: 31 Maj 2018
Posty: 3
Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-06-01, 23:04   

Dzięki za odzew! No właśnie do Wine'a sam jakoś doszedłem. Niby wszystko zainstalowałem wg instrukcji, ale pojawił się pierwszy problem:

- w katalogu z modem STSa nie ma żadnej aplikacji o rozszerzeniu .exe abym mógł moda bez problemu odpalać przez Wine

Jednak kombinowałem, kombinowałem i przekleiłem całą zawartość katalogu z modem do katalogu z Turbo Sliders i mod teraz odpala z aplikacji sliders.exe. Ale wystąpiły kolejne problemy z grywalnością.

- wchodząc w dostępne serwery przy każdym możliwym wyświetla mi się komunikat "mod speedway22 needed", mimo iż jestem w odpalonej aplikacji moda ;/
- jak już odpalę sobie grę lokalną z jakimś torem to mam widok z samej góry, że mój motorek jest taki malutki, że ledwo co widać, a nie ma co mówić o komfortowym sterowaniu jakby przyszło do gry z innymi playerami

Jak ktoś będzie w stanie rozwiązać te problemy, to chwała mu :)
 
 
Matju 

Wychowanek klubu: FC Albatros
Debiut w lidze: 20
Wiek: 24
Dołączył: 10 Lut 2017
Posty: 107
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-06-02, 10:09   

Bo mod jako mod ma tylko skrót który odpala grę i żadnego .Exe, jeśli nie masz tego skrótu to później ci wrzucę i może to jakoś pomoże?
_________________
Liga Oficjalna:
20'-21'-FC Albatros
22'-Top Smokers Club Reprezentant
23`-Kaskaderzy Apokalipsy
Liga Miast:
20'-23'-Motor Lublin

Oferty GG 31404741/slack/forum
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-06-02, 12:58   

Tak jak napisał Matju - moda odpalasz teoretycznie ta sama ikonka co Turbo Sliders, tyle że np u mnie właściwości lokalizacji dla Turbo Sliders to: "D:\Turbo Sliders\sliders.exe". Dla moda podobnie, z dopiskiem: "D:\Turbo Sliders\sliders.exe" -mod Speedway22
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-06-05, 16:36   

Udało się rozwiązać problem?
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
SonOfAmity 

Dołączył: 31 Maj 2018
Posty: 3
Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-06-07, 21:05   

Niestety nie :(
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-06-07, 23:12   

na czym utknąłeś?
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
Maciek 


Debiut w lidze: 00
Wiek: 29
Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 499
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2021-09-29, 15:45   

Siema, czy ktoś rozwikłał tę zagadkę i skutecznie pogina na Macbooku? Chciałbym sobie pośmigać od czasu do czasu, ale sam się wkopałem z jabłkiem :)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandred created by spleen modified v0.4 by warna