Speedway Turbo Sliders - Polskie Forum Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
STS a Windows 8
Autor Wiadomość
Rybniczanin 


Wychowanek klubu: Biting Lizards
Dołączył: 06 Cze 2014
Posty: 81
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2015-03-29, 19:26   

Mam podobny problem że jak zminimalizuje, to potem żeby wejść muszę wyłączać i na nowo. Zmieniałem na SDL i DirectDraw i to samo ;/
_________________
(15) Biting Lizards - 1.560 2 Liga
(16) High Flyers - 1,136 2 Liga
(17) Biting Lizards - 1,857 2 Liga
(18) Biting Lizards - 1,245 1 Liga
(19) Biting Lizards - 1,852 1 Liga
(20) Biting Lizards - 1,889 1 liga
(21) Biting Lizards - ??? Ekstraliga
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2015-03-29, 19:44   

A próbowałeś z dedykiem, jak jest napisane stronę wcześniej?
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
Rudolf 


Wychowanek klubu: Atomic Team
Debiut w lidze: 00
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 2565
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-03-29, 20:39   

Klikasz na ikonkę STSa PPM-> Uruchom z procesem graficznym -> Procesor NVIDIA o dużej wydajności.
Taaadammm :)
_________________
PRT
DRUŻYNOWY V-ce MISTRZ POLSKI STS 04
FZG
DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI STS 09 , DRUŻYNOWY V-ce MISTRZ POLSKI STS 10
DRUŻYNOWY V-ce MISTRZ POLSKI STS 14

 
 
Ruskov 

Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 167
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2015-04-30, 13:13   

Klikam PPM i nie ma czegoś takiego u mnie, a w grze jak zmienię na DSL to niby pomaga, ale za to jazda jest chyba mniej płynna.
_________________
10' Black Panthers Squad
11' Szpryca Złotych Szyszek
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2015-04-30, 15:42   

A masz nvidie w ogóle?
Jeżeli tak, to taką opcje musisz włączyć panelu sterowania nvidii..
Panel sterowania nVidia -> Pulpit -> zaznacz Dodaj opcję "Uruchom z procesorem graficznym" do menu kontekstowego
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
Ruskov 

Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 167
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2015-05-01, 21:26   

W panelu sterowania znalazłem tylko "Grafika HD Intel", ale z opisu mojego laptopa wynika, że mam grafikę nVidia

http://www.notebookcheck....0.107520.0.html
_________________
10' Black Panthers Squad
11' Szpryca Złotych Szyszek
 
 
Bullet 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 585
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-05-01, 22:16   

Jak w panelu sterowania nie masz to pewnie nie masz zainstalowanych sterowników, ściągnij sobie najnowsze ze strony nvidii http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl i wtedy zrób jak napisał Boom wyżej.
 
 
Ruskov 

Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 167
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2015-05-02, 12:26   

Teraz wszystko działa poprawnie. Dziękuję Panowie za pomoc. W trakcie pojawił się jeszcze jeden problem, który opiszę, bo może się komuś przyda.
Zainstalowałem sterowniki klikam PPM na sts.exe uruchom z procesem graficznym o wysokim wydajności i pojawia się komunikat, że nie mam uprawnień, bo jak wiadomo w WIN 8 trzeba uruchamiać jako administrator. Otwieramy, więc panel sterowania nvidia i w polu "wybierz program do dostosowania" klikamy "dodaj" odnajdujemy nasz STS zapisujemy i wyłączamy. Teraz możemy uruchomić STS jako administrator a on uruchomi się już z procesem graficznym o wysokiej wydajności.
_________________
10' Black Panthers Squad
11' Szpryca Złotych Szyszek
 
 
Rudolf 


Wychowanek klubu: Atomic Team
Debiut w lidze: 00
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 2565
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-05-02, 14:55   

Rusek informatyk. :twisted:
_________________
PRT
DRUŻYNOWY V-ce MISTRZ POLSKI STS 04
FZG
DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI STS 09 , DRUŻYNOWY V-ce MISTRZ POLSKI STS 10
DRUŻYNOWY V-ce MISTRZ POLSKI STS 14

 
 
Ruskov 

Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 167
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2015-05-02, 16:43   

Główny informatyk IBM
_________________
10' Black Panthers Squad
11' Szpryca Złotych Szyszek
 
 
Boom 


Wychowanek klubu: TW
Debiut w lidze: 01
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3147
Skąd: Toruń
Wysłany: 2015-05-02, 19:50   

U mnie właśnie, mimo dodania gry jak opisujesz, nie działa. Inne gry tak działają tylko nie STS i zawsze muszę prawym :P
_________________
Apator!
Wszystko do STSa
 
 
matti5 

Wychowanek klubu: Nie Bo W Gębe
Debiut w lidze: 17
Wiek: 23
Dołączył: 19 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Toruń
Wysłany: 2015-07-13, 22:40   

Mam problem z uruchomieniem nie mogę zainstalować Turbo Sliders na win 8.1. Gdy klikam na ikonke aby zainstalować pisze że " Ta aplikacja nie bedzie działać na twoim komputerze " Próbowałem ze starszymi wersjami gry i też niedziałają
 
 
Walec 


Wychowanek klubu: Ghost Riders
Debiut w lidze: 11
Wiek: 29
Dołączył: 05 Paź 2012
Posty: 293
Skąd: Leszno
Wysłany: 2015-07-14, 16:05   

A zaznaczyłeś we właściwościach "uruchom w trybie zgodnosci z windows 8" ? Mi normalnie śmiga na ósemce, od 2 lat używam i jeszcze nie spotkałem się z takim problemem.
_________________
11- GR
12/13- SZS
14/15- WFT
16/17- BW
18/19/22- WFT
 
 
Skrzypek 

Wychowanek klubu: WTS Sparta Wrocław
Debiut w lidze: 00
Wiek: 40
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 3795
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-07-22, 13:04   

ja zaraz na 10 przechodzę.

z stsem nie miałem problemów na ósemce:p

a na pewno ci ściągnęło?
 
 
matti5 

Wychowanek klubu: Nie Bo W Gębe
Debiut w lidze: 17
Wiek: 23
Dołączył: 19 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Toruń
Wysłany: 2015-08-10, 00:12   

Zaznaczyłem tą opcje we właściwościach i tak samo
 
 
matti5 

Wychowanek klubu: Nie Bo W Gębe
Debiut w lidze: 17
Wiek: 23
Dołączył: 19 Wrz 2014
Posty: 10
Skąd: Toruń
Wysłany: 2015-08-10, 00:18   

O teraz już zadziałało dzięki za pomoc Walec
 
 
RaFi 

Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 75
Skąd: Lublin
Wysłany: 2016-02-07, 19:42   

Witam. Posiadam Windowsa 8.1. Odpalam grę w trybie zgodności z win 8 i mam taki problem : http://pokazywarka.pl/sp9au2/ Mógłby mi ktoś pomóc ?
 
 
surrOund 


Wychowanek klubu: YL
Debiut w lidze: 08
Wiek: 35
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 235
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2016-03-05, 11:58   

RaFi zmień rozdzielczość ekranu,a jak to nie pomoże to zainstaluj właściwy sterownik od karty graficznej.
_________________

 
 
bimbson

Dołączył: 29 Paź 2016
Posty: 1
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-10-29, 17:40   

ktos pomoze?
 
 
WrobelKSUL 

Wychowanek klubu: Polska Husaria
Debiut w lidze: 13
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 887
Skąd: Leszno
Wysłany: 2016-10-29, 21:14   

Miałem podobny problem i nie dało się zaradzić.
_________________
1.3.1.2
 
 
Adi 

Wiek: 26
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 149
Skąd: Gniezno
Wysłany: 2016-11-07, 23:26   

Mam podobny problem jak koledzy wyżej, starowinki do karty graf mam aktualne a w grze nakładają się dwa obrazy że nic nie widać jakieś pomysły ?
 
 
WrobelKSUL 

Wychowanek klubu: Polska Husaria
Debiut w lidze: 13
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 887
Skąd: Leszno
Wysłany: 2016-11-08, 11:57   

Ja po prostu przeinstalowałem system. Inaczej zaradzić nie mogłem.
_________________
1.3.1.2
 
 
LoraKinho 

Wiek: 29
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 1774
Skąd: Gniezno
Wysłany: 2017-02-06, 17:05   


Witam jestem nowy :/
mam problem z stsikiem, windows 10tka, jak zainstaluje to raz smignie ale jak tylko wylacze to drugi raz sie nie da a plik .exe znika z folderu z grą. Co to za wałki?
 
 
Cece


Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 431
Skąd: Świebodzin
Wysłany: 2017-02-06, 18:53   

U mnie wyświetlają się podobne komunikaty, gdy uruchamiam grę nie jako administrator o czym zresztą jest informacja w wyświetlonym oknie. Spróbuj uruchomić aplikację jako administrator.
 
 
OleY 


Wychowanek klubu: DwR Team
Debiut w lidze: 03
Wiek: 30
Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 1284
Skąd: Gniezno
Wysłany: 2017-02-07, 12:18   

Mam to samo ;/
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandred created by spleen modified v0.4 by warna